• Cu ce te pot ajuta?
  • Telefon (+40)766 750 201
  • contact@wellness-coach.ro
  • Str. Conac, Dumbravita, TM

Tratament naturist spondiloza cervicala

Tratament naturist spodiloza cervicala

Tratament naturist spodiloza cervicala
23.07.2024

Tratament naturist spodiloza cervicala

Spondiloza cervicala (osteoartrita cervicala) este o afectiune cronica degenerativa a coloanei vertebrale localizata la nivelul vertebrelor cervicale si a discurilor intervertebrale. Cel mai adesea se instaleaza dupa varsta de 45 de ani si are o evolutie graduala din cauza uzurii discurilor sau articulatiilor intervertebrale, fiind adesea insotita de osteofite, asa-numitele „ciocuri de papagal” formate la nivelul corpilor vertebrali.

Spondiloza este denumirea generala care se refera la degenerarea coloanei vertebrale, indiferent de cauzele care au dus la aceasta. In cazul spondilozei cervicale vei resimti simptomele specifice mai ales in zona gatului, deoarece acesta sustine greutatea capului.


Simptome:

- durerea de cap

- stari de ameteala

-probleme in mentinerea echlibrului

- intepenirea si rigidizarea gatului

- parestezii

- furnicaturi la nivelul bratelor, al umerilor sau al altor zone afectate.

- amorteala gatului sau a umarului


Abordarea naturista:

Masajul terapeutic: efecuarea unui masaj de calitate de catre un maseor profesionist, cu experienta ajuta la detensionarea musculaturii paravertebrale si cervicale, combatand inflamatia, durerea si stimuleaza circulatia sanguina.

Exercitiile specifice pentru coloana cervicala: faciliteaza circulatia sangelui, oxigenarea cerebrala si opreste procesul degenerativ.

Celadrin: ajuta la reducerea disconfortului articular si muscular care survine prin inaintarea in varsta, practicare sportului de performanta, munci si activitati care suprasolicita articulatii specifice. Combate inflamatia, reduce durerea si reda mobilitatea articulara.

MSM-ul: este o substanta naturala cu rol antiinflamator, reducand durerea si inflamatia si reda mobilitatea articulara.

Ghiara diavolului: este o planta originara din sudul Afdricii car este folosita din vremuri stravechi pentru comnbaterea inflamatiei, reducerea rigiditatii articulare si imbunatatirea mobilitatii. Este urila, de asemenea, in combaterea fenomenului degenerative, reducand avansarea acestui proces.

Lyprinol: este un extract din scoica verde apreciat in intrega lume pe efectele favorabile in bolile reumatismale ( artroza, spondiloza, artrita), boli ale coloanei vertebrale ( discopatie), precum si afectiuni gastrointestinale.

Extractul de Salcie: aspirina naturala oferita de salcie are efecte astringente, antireumatismale, antiseptice si antiinflamatoare. Poate fi folosita cu success in tratarea gutei, artritei, artrozei, spondilozei si a tendinitei.

Ginkgo Biloba: este o plante extraordinara care stimuleaza circulatia sangelui, imbunatateste memoria, usureaza durerile de cap si vertijul cauzat de tulburarile vasculare.

Indicatiile si recomandarile sunt orientative. Pentru realizarea unor scheme de tratament pe baza de plante este bine sa apelati la serviciile unui terapeut cu plante medicinale ( fitoterapeut). Imi puteti, de asemenea, scrie pe adresa de email plantevindecatoare@gmail.com  pentru  retete de tratament pe baza de plante.


Resurse:

http://www.tratamentnaturist.ro/spondiloza-cervicala.html

Solicita informatii suplimentare despre
"Tratament naturist spodiloza cervicala"